Löysin yhdeltä foorumilta uunissa tehtävän juustokakun ohjeen ja päätin kokeilla sitä. Ohjeessa sanottiin että kakku pidetään uunissa noin tunnin verran mutta mun uunissa kakku oli yli 1,5h ennenkuin se "hyytyi". Voi olla että olisi pitänyt laittaa kiertoilma päälle niin olisi tullut nopeammin. Yleensä en laita kiertoilmaa päälle koska se polttaa kakut aika nopeasti joten en sen takia uskaltanut laittaa sitä päälle. Jäähdytyksen ja päällisen lisäämisen jälkeen kakun piti olla vielä 15min uunissa mutta minulla se venyi noin 40minuttiin (30min jälkeen laitoin kiertoilman päälle). Ulkonäkö ei ole mikään paras mahdollinen mutta maku on aika hyvä. Kakku kannattaa pitää yön yli kylmässä niin maku paranee.

 

New York Cheesecake

Pohja:
5 dl murskattuja digestive-keksejä
1 rkl sokeria
125 g sulatettua voita

Täyte:
800 g tuorejuustoa
2,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
5 munaa
1,5 tl vastapuristettua sitruunamehua (itse käytin valmista sitruunamehua)

Kuorrutus:
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kermaviiliä

1. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Sekoita murskatut keksit ja sokeri kulhossa. Kaada mukaan voisula ja sekoita hyvin. Painele seos irtoreunaiseen, noin 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka kylmään.
2. Valmista sillä välin täyte: vatkaa tuorejuusto, sokeri, vehnäjauhot, vaniljasokeri ja suola kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää munat ja sitruunamehu, vatkaa hyvin.
3. Kaada seos vuokaan pohjataikinan päälle ja paista torttua tunnin verran, eli kunnes juustomassa on kiinteytynyt. Jäähdytä.
4. Sekoita kuorrutuksen ainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä seos tasaisesti kakun pinnalle ja paista uunissa vielä 15 minuuttia.
5. Jäähdytä kakku ja pidä sitä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen tarjoamista.