On taas jäänyt tämä blogin päivittäminen muilta kiireiltä. Tässä nyt sitten kootusti kaikki joulun leipomukset, tuunaukset ja lahjat.

Aloitetaan joulukorteista. Näin jossain joululehden sivuilla idean pitsireunustetuista kuvista. Googlasin vanhan näköisiä kuvia ja tulostin ne. Liimasin ne pahviin ja reunustin pitsinauhalla. Taakse liimasin myös valkoisen paperin ja ääriviivatarroilla tuli hyvän joulun toivotukset. Tuli samalla kierrätettyä kun pahvina käytin työpaikan kopiopaperilaatikoita.

Tein kolme erilaista:

Sitten piti olla vähän joulupukin apurina ja tehdä lahjoja kolmelle prinsessalle. Löysin aikaisemmin syksyllä ihanat rasiat johon laitoin lahjat.

Tässä sitten vielä lahjat:

Lähikuva riipuksista:

Ennen joulua tuli käytyä myös matonkude-kurssilla. Siellä oppisin tekemään pannunalusia makramee tekniikalla. Tässä kaksi trikookuteista tehtynä, meni tulevalle anopille lahjaksi.

Tein myös pitsikulhon samaan pakettiin alusien kanssa (taytettynä mansikkamarengeilla):

Tässä vielä paketoituna:

Meillä on ystävien kesken tapana pitää pienet pikkujoulut aina ennen joulua ja näin vältämme turhien lahjojen oston toisillemme. Juhliin tein Pirkan sivuilta bongaamani reseptin mukaan cassismoussekakun. Pohjaksi tein Kinuskikissan brownie pohjan ja kostutin sen mustaherukkamehulla. Päällä on suklaalla päällystettyjä pähkinöitä.

Ihailin kauan kaupoissa ja kaikissa sisustusliikkeissä valkoisia joulukuusia. Ajattelin että kun kerran on olemassa jo valmiiksi muovikuusi niin sen voisi koittaa värjätä. Ostin sitten spraymaalia ja sitä piti lähteä hakemaan lisääkin kun loppui kesken. Ei siitä ihan valkoista kuitenkaan tullut mutta ehkä ensi jouluksi sitten lisää väriä päälle taas.

Tästä lähdettiin:

Ja tähän päädyttiin (lähempänä hopeakuusta kuin valkoista):

Sitten piti saada kuuseen koristeetkin. Näin Sokoksella kullan värisiä käpyjä jotka oli tarkoitettu kuusenkoristeiksi ja siitä se idea sitten lähti. Onneksi ei ollut lunta vielä maassa joten käpyjä löytyi. Kävyt oli ihan umpinaisia joten annoin niiden kuivua ja aueta rauhassa, sanomalehden ja lattialämmityksen päällä, muutaman päivän. Sitten suihkutin ne kultaisella spraymaalilla ja liimasin narut kiinni. Aika kivan näköiset niistä tuli.

Löysin 7-lehdestä Myllyn Paras mainoksen missä Jethro ja joku nainen (en nyt muista nimeä) teki erimakuisia joulutorttuja. Niitäkin piti sitten kokeilla. Tässä versiossa on grillihärkää, mustapekka juustoa ja basilikaliemessä olevia aurinkokuivattuja tomaatteja.

Jouluaaton vietimme äitini luona ja kaikilla oli tehtävä tuoda jotain, ettei kaikki kaatuisi yhden henkilön niskaan. Minä tein tiramisu-rahkakakun minkä ohjeen löysin myös Pirkan sivuilta. Päälle sirottelin kaakaojauhetta.

Jälkiruoaksi tein valkosuklaa-piparkakku-jäädykkeen. Ohjeen löysin jo vuonna 2010 joten alkuperää en enää muista. Alkuperäistä ohjetta muokkasin hieman.

Piparkakkujäädyke

2 1/2 dl Flora vispiä

2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa,
1/2 dl sokeria
130 g valkosuklaata rouheena, esim. Pandan hurmaava valkoinen
n. 5 kpl Perinteistä piparkakkua karkeaksi murustettuna
Koristeluun: piparkakkumuruja, valkosuklaarouhetta, karpaloita tai puolukoita


Vaahdota Flora vispi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja valkosuklaarouheella.
Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
Tarkista maku.

Kaada seos noin litran vetoiseen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja suojaa kelmulla.
Laita pakastimeen vähintään yön yli.
Säilyy pakastimessa useita viikkoja.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele halutessasi piparkakkumuruilla, valkosuklaarouheella, karpaloilla tai puolukoilla.

 

Äidille meni myös joulukukkaseksi pitsikulho täynnä hänen lempisuklaata (Geisha) ja vaniljamarenkeja.

 

Tässä olikin sitten tämä joulu, aika pitkä postaus tuli mutta kiitos että jaksoit lukea!

 

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!