Näin Ruokalan sivuilla mascarpone-kookoskakun ohjeen ja halusin kokeilla sitä. Muokkasin vähän ohjetta enemmän omaan makuun sopivaksi. Pohjana on mansikka-dominokeksejä ja kiille on appelsiinimehua. Kukka on sokerimassaa ja lehdet marsipaania.

 

Kookos-juustokakku:

Pohja:

200g mansikka-dominokeksejä

50g sulatettua voita

 

Täyte:

6 liivatelehteä

2 valkuaista

250g mascarponejuustoa

2 dl kookoshiutaleita

2dl sokeria

4 dl kuohukermaa

2dl maitoa

1 vaniljatanko

 

Kiille:

3dl appelsiinimehua

3 liivatelehteä

 

Pohja:

Hienonna keksit muruiksi ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen vuoan (24cm) pohjalle. Laita vuoka kylmään.

Täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vatkaimella mascarponen joukkoon kookoshiutaleet.

Yhdistä valkuaisvaahto ja juustovaahto.

Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja irrota tangon sisältä siemenet kattilaan. Laita kattilaan myös halkaistut vaniljatangot. Kuumenna kerma-maitoseosta koko ajan sekoitellen, kunnes se melkein kiehuu. Poista vaniljatangon puolikkaat. Purista liivatteista ylimääräinen neste. Sulata liivatteet kuumaan kerma-maitoseokseen hyvin sekoittaen. Jäähdytä hetki.

Kaada seos valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi käsivispilällä. Seoksesta tulee todella löysää, mutta se kuuluu asiaan. 

Tarkista että kakkuvuoan reunat ovat tiukasti kiinni (itse käytän reunakalvoja). Kaada täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle.

Nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään. Anna Hyytyä noin 6-8 tuntia tai mielellään yön yli.

Kiille:

Laita livatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kumenna 1dl mehusta kiehuvaksi. Purista liivateista ylimääräinen vesi ja sulata ne mehuun. Jäähdytä hetki ja lisää sitten loput mehusta.

Jäähdytä ja kaada hyytyneen pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.