Työkaverini toi minulle vanhoja jouluaiheisia Maku-lehtiä ja sieltä bongasin tämän ohjeen. Ohje on Maku 4/2003 lehdestä. Minusta nämä sopivat hyvin pieneksi suolapalaksi muiden tarjottavien kanssa, näitä siis tarjosin synttäreilläni voileipäkakun, täytekakun, marenkien ym kanssa. Muokkasin ohjetta pikkasen ja tässä oma versioni. Tein ohjeen kaksinkertaisena jolloin niitä tuli juuri sopiva määrä isoon aalto-maljakkoon. 

 

Ohje:

500g ruistaikinaa (pakaste)

2 munaa

75g emmentaljuustoa raasteena

 

Sulata ruistaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa jokaisesta taikinalevystä taikinapyörällä (itse käytin pyörivää pizzaleikkuria) haluamasi kokoisia suikaleita, leikkasin taikinaa pituussuunnassa jolloin niistä tuli sopivan pitkiä. Kasta suikaleet kevyesti vatkatussa munassa ja pyöritä lautasella olevassa juustoraasteessa. Käännä suikaleet kierteelle ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista kierteet 250-asteisessa uunissa noin 10min kunnes kierteet ovat saaneet kauniin värin.