Halusin kokeilla jotain uutta joten etsin netistä cupcake perusohjeen ja lisäsin siihen tutti frutti-crushia. Mielestäni yhdistelmä oli onnistunut. Päälle laitoin lemon cupcakesien ohjeesta tutun kuorrutuksen ja koristelin sokerimassa perhosilla. Sain muutama vuosi sitten syntymäpäivälahjaksi ystäviltäni cup-mitat joten nekin pääsivät nyt ensimmäistä kertaa käyttöön kun ohje oli Wiltonin englanninkielisiltä sivuilta. Ostin itselleni syntymäpäivälahjaksi myös uuden tarjoiluastian joka nyt pääsi koristamaan pöytää.  Ohjeessa luki että siitä tulisi 12 cupcake:ia mutta minun taikina riitti 18:a ja niistä tuli aika isoja kun levisivät uunissa. Pienempi määrä taikinaa olisi riittänyt per vuoka, eli niitä tulee enemmänkin kuin 18 (riippuen minkä kokoisia haluaa).

Lähikuvaa:

 

Basic cupcakes:

3 cup vehnäjauhoja

2 1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 3/4 cup hienoa sokeria (käytin siroa)

2/3 cup voita tai margariinia

2 munaa

1 1/2 tl vanilja uutetta (itse laitoin 3 tl vaniljasokeria ja vähän vanilja-aromia)

1 1/4 cup maitoa

1 pussi Tutti frutti crushia

Siivilöi vehnäjauhot kulhoon ja sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat ja vaniljauute, vatkaa kunnes ovat sekoittuneet hyvin. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan ja vatkaa kunnolla joka lisäyksen jälkeen. Jatka vatkaamista vielä noin minuutin. Lisää  tutti frutti cruch ja sekoita. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 175C asteessa 20-25min.