Taas on päivitykset jäänyt vähän vähemmälle. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Löysin Open blogista appelsiini-valkosuklaakakun ohjeen ja sitä lähdin sitten muokkaamaan pääsiäiskakuksi. Koristeena käytin tällä kertaa valmiita Pandan suklaapupuja ja koristehelmiä. Minun piti laittaa viiriäisenmunia myös kakun päälle mutta en saanut niitä pysymään pystyssä kiilteen päällä, joten ne menivät omaan kulhoon tarjoilupöydälle.
Appelsiini-mango-valkosuklaakakku
Pohja
2 pötköä dominokeksejä
75g voita
Täyte
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
2prk (yhteensä 500g) mascarponejuustoa
1dl appelsiinimarmeladia
2prk mango-appelsiinijogurttia (perinteinen)
230g valkosuklaata
1,5dl appelsiinimehua
Kiille
4 liivatelehteä
4dl appelsiinimehua
Murskaa keksit ja lisää keksimurujen joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos reunavuoan sisään lautasen päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti ja marmeladi. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4h tai seuraavaan päivään.
Liota kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna appelsiinimehusta 1/2dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki että seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2h ennen kakun irroittamista vuoasta.
Tässä vielä kuva viiriäisenmunista jotka piti tulla kakkuun.
Kommentit