Viikonloppuna oli taas se aika kun suuret purjelaivat valtasivat Turun sataman ja Aurajoen. Avomieheni äiti tilasi teemaan sopivan kakun minulta, toiveena oli musta-valkoinen purjevene. Vähän aikaa pohdin että miten lähtisin toteuttamaan tätä projektia. Googlesta löysin taas inspiraatiota ja ideoita miten lähteä tätä tekemään. Piirsin mallin ensin paperille ja sen avulla leikkasin kääretorttupohjan. Täytteenä on Blomman blogista tuttu mansikkatäyte jota vähän muokkasin. Päällinen on kaikki sokerimassaa. Maston tein neljästä putkipastasta jotka vuorasin sokerimassalla, ihan tasainen siitä ei kuitenkaan tullut. Purje on myös sokerimassaa joka sitten repeili pikkuhiljaa kun se kovettui ja masto oli vähän vinossa. Mulla taitaa olla jokin kirous tuohon sokerimassaan kun en saa sitä ikinä repeilemättä kakun päälle. Tässä meinasi kyllä tulla itku kun en millään meinannut onnistua. Piti sitten käväistä kaupassakin hakemassa lisää massaa. Mutta yllättävän hyvä siitä kuitenkin tuli. Aallot on pastavärillä värjättyä Flora Vispiä maustettuna vaniljakreemillä.
Vene sai nimensä tilaajan mukaan.
Mansikkatäyte
1prk maitorahkaa
1prk Flora Vanillaa
1prk Flora Vispiä
500g jäisiä mansikoita
0,75dl hienoa sokeria
ripaus vaniljasokeria
1rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
0,5dl mansikkamehua
Laita jäiset mansikat kulhoon ja kaada sokeri niiden päälle. Anna sulaa hetki "kohmeisiksi". Vaahdota vanilla ja vispi. Sekoita joukkoon maitorahka. Valuta mansikat. Survo mansikat ja lisää survokseen vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet. Kaada mehu mansikkasurvokseen ja yhdistä survos vanilla/kermavaahtoon. Hyydytä jääkaapissa 3-4h tai yön yli.
Kommentit