Tässä on ollut aika pitkä tauko päivitysten suhteen. Alkuvuosi on mennyt ihan hujauksessa. Mutta nyt jos saisin (ainakin suurimman osan) alkuvuoden tekeleistä tähän päivitettyä. wink
Olimme avokin kanssa tammi-helmikuun vaihteessa käymässä sukulaiden luona Ranskassa. Siellä innostuin leipomaan suklaamuffinsseja tytöille. Ohjeen olen saanut joskus Marilta. Oli vähän haastavaa löytää kaikki ainekset paikallisesta kaupasta. En löytänyt muuta kaakaojauhetta kuin ihan 100% kaakota ja muffinsseista tulikin aika tujuja eikä niin makeita kuin olisi pitänyt, mutta hyvin maistuivat kuitenkin. laugh Lisää haastetta leivontaan toi kaasu-uuni ja valmiit muffinssit näyttivätkin ihan taikinaisilta vaikka olivatkin täysin valmiita (vai olisikohan ollut taikinasta kiinni, en tiedä).


Tässä 100% kaakao


Suklaamuffinssit (noin 15kpl)

100g voita tai margariinia
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
vajaa 1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
2dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
 
Sulata margariini, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hieman jäähtyneen margariinin kanssa vuorotellen muna-sokeri vaahtoon. Laita taikina vuokiin ja paista 225 asteessa (kiertoilmassa 220) noin 10min. Nämä ovat hieman mudcake tyyppisiä joten saavat jäädä kosteiksi sisältä.

Reissun jälkeen oli sitten miehen veljentyttöjen synttärit ja toiveena oli Hello Kitty kakku, nyt en kyllä muista mikä täyte siinä oli, olisiko ollut mansikka...tällainen siitä kuitenkin tuli:



Seuraava reissu olikin sitten San Diegoon. Olimme siellä äitini kanssa vähän alle 2 viikkoa, hyvän ystävän luona käymässä. Sain ihanalta emännältämme amerikkalaisen reseptikirjan joka oli täynnä toinen toistaan ihanempia ohjeita (suurinosa kuitenkin juustokakkuja). Siitä piti tietenkin päästä kokeilemaan jotain kun kerran kaikki aineksetkin löytyivät paikallisesta kaupasta. laugh Rockyroad cheesecake päätyi pöytään:



Tässä vielä muutama kuva reissunpäältä; Marilyn Monroen Piukat paikat elokuvan kuvauspaikkana toiminut hotelli (joka toimii hotellina edelleen):


Baywatchin kuvauspaikkana toiminut Venice Beach (Los Angelesissa):


Tyynenmeren rannalla loikoilevia merileijonia:


Maailmojen sota elokuvan kulissi (Universal sudioilla):


Keväällä pidin myös muutamat kutsut kotona ja pääsin kokeilemaan gluteenittomia ohjeita. Yksi suosikeistani on Wilhelmiinat joiden ohjeen löysin Gluteenitonta leivontaa blogista.



Samasta blogista löysin myös kinkkupiirakan ohjeen. Mutta kutsuille se piti muokata vielä kasvispiirakaksi joten korvasin kinkun basilikaliemessä olevilla aurinkokuivatuilla tomaateilla.


Makeana piirakkan toimi Marin blogista bongattu Key West Lime pie.


Helmikuussa rakas mummini täytti 80 mutta juhlia pidettiin vasta huhtikuun puolella. Päätin tehdä hänelle Baileys kakun sillä se on hänen lemppariaan. Meillä on ollut suvun kesken vähän risteäviä mielipiteitä siitä että kumpi pohja on parempi juustokakussa, keksi vai kääretorttupohja. Joten nyt päätin kokeilla pohjatonta kakkua, jonka bongasin Open blogista. Koristeena suklaalastuja ja sokerihelmiä.



Viiminen reissu tänä keväänä oli Lontooseen ja siellä en kyllä leiponut mitään, mutta fish & chips kuva on pakko laittaa tänne. wink



Ehtisimme myös pitämään näpertely-illan rakkaiden kollegoideni kanssa johon leivoin gluteenittoman kinkkupiirakan, ihan sen alkuperäisen ohjeen mukaan.


Open blogissa oli myös ihana vihreän omenan juustokakun ohje jota pääsin kokeilemaan nimpparijuhliin. Tämä oli ihanan raikas kakku sekä maultaan että ulkonäöltään.



Sokerina pohjalla vielä kinuskipopparit joiden ohjeen bongasin yhteishyvä lehdestä, ohje löytyy myös täältä.



Siinä olikin tämän kevään tuotokset ja yritän saada päivityksiä nyt hieman tiheämpään tahtiin loppuvuoden ajan. smiley
Meillä on aika työllistävä juhla tulossa elokuussa joten katsotaan miten ehdin päivittää, ainakin päivitykset tulevat liittymään siihen enemmän tai vähemmän, tässä kesän aikana. wink


(pahoittelen joidenkin kuvien huonoa laatua, ne on otettu kännykkäkameralla)